top graphic
top graphic
Picture of clouds
top graphic
item1

Sitemap

Killinger søger nye hjem

 

catgif Kuldet mellem DK Primprau's Badeandn Ingrid X Kai-Mook Aram Gar har alle fundet nye hjem

IMG5281
Voksne katte søger nyt hjem

catgif1

LIVET MED EN KORAT

En Korat er en livlig og udadvendt kat, der kræver tæt kontakt med sin ejer/familie for at trives.

Det er ikke nødvendigvis den nemmeste kat at bo sammen med, for den har en meget stor grad af selvsikkerhed og forventer, at man tilpasser sine vaner til dens behov og ideer...
Men er man indstillet på at indgå nogle kompromiser i hverdagen og sørge for at Koraten får den opmærksomhed og kærlighed den kræver - når den kræver det - har man en meget loyal og tro ven for hele livet. En kat der følger med i ALT hvad man laver - en kat der sover sammen med en - den kan også finde på at gå med ind under bruseren.

Værd at vide, hvis man overvejer at bo sammen med en (eller flere) Korat(er):

  • hvis man er væk hjemmefra mange timer om dagen, kan det anbefales at få to katte, så de har hinandens selskab. Det skal ikke nødvendigvis være to Korater - Koraten går fint sammen med mange andre racer.
  • man skal være indstillet på at bruge tid på Koraten når man kommer hjem fra fx arbejde. En anden kat som selskab erstatter ikke den menneskelige kontakt, som Koraten ikke trives godt uden.
  • den er med i alt hvad man foretager sig, dvs man skal huske at få den med ud af skabet igen..., man skal sørge for at den ikke løber med ud af døren eller springer ud af det åbne vindue...
  • den har sin helt egen opfattelse af, hvordan verden er skruet sammen, nemlig med den som centrum! Alt drejer sig om den - ellers kommer det til det! :-))) Man er sjældent i tvivl når en Korat vil opnå noget... det er ikke altid man ved hvad den vil opnå, men at den vil opnå noget, dét forstår man!
  • man skal være forberedt på at Koraten bruger sin stemme ofte og højlydt (især hvis den ikke får sin vilje!). Hvor meget, de bruger stemmen til at kommunikere med i det daglige, er meget individuelt, men hvis de føler sig overset eller keder sig, SÅ kan de alle løfte stemmen!

Koraten kan trods sin stærke vilje nemt opdrages med respekt og bestemthed. Hvis man fra første færd lærer Koraten at "nej" betyder "nej" (og ikke "måske") og er konsekvent med dette, lærer den hurtigt hvad den må og ikke må. Det betyder ikke, at den ikke prøver grænser til tider.. man er vel kat? Koraten har en mild jernvilje - det siger det hele, ikke?

Koraten har sine parringsinstinkter fuldt ud i behold, hvilket vil sige, det er tilrådeligt at neutralisere den, INDEN den bliver kønsmoden.

  • En Korat hunkat i løbetid kan være en prøvelse - støjniveauet er imponerende højt, for slet ikke at tale om strinteriet... hunkattene kan blive kønsmodne allerede i fem-seks måneders alderen.
  • En fertil hankat vil med garanti strinte meget og kalde højlydt på damer! Man har hørt om hankatte, der fik kuld, da de var fire måneder gamle - det mest almindelige er dog at de bliver kønsmodne ca. seks måneder gamle.

Til gengæld er yngelplejeinstinktet også intakt - mere tolerante kattemødre end Koratmødre skal man lede længe efter.

Camilla Baird Primprau's Korat Cattery © 2000

korat3
dkprimpraus2

 

 

item14

 

 

item3 yhst22884754111614207712915895